Klassiska tyska korvar

Tyskland är oerhört känd för sin trevliga kultur, öppna människor och speciellt sin mat. Pratar man om tysk mat så är det väldigt vanligt att tyska wurstar nämns i sammanhanget. Det är grymt populärt i Tyskland och runt om i världen. Den klassiska populära korven är den goda bratwursten som man helst ska grilla men det går även bra att koka den också. Ska man servera bratwursten med bröd så rekommenderas en stark och kryddig senap till. Vill man lära sig hur man gör en egen bratwurst så är det väldigt enkelt att hitta olika recept.

Delikatesskorv

En annan känd korv från Tyskland är också Nürnberger Rostbratwurst. Denna delikatesskorv kan man servera med potatis och en god sås vid sidan om. Vill man vara nyttig så kan man också lägga till en fräsch grönsallad. Denna korv kan man hitta i olika restauranger i Tyskland och varje restaurang har så klart sin egen variant på vad man ska servera korven med.

Blodkorv

Blutwurst är också en känd korv som är även känd som blodkorv. Den är mycket populärt i Skandinavien och länderna runt omkring Tyskland. Denna korv är gjord av ko- eller grisblod. Korven innehåller också andra restprodukter såsom kött, fett, bröd och havremjöl.

En annan favorit är korven Frankfurter Bockwurst som ursprungligen är från den fina staden Frankfurt. Den här smakrika korven är gjord av kalvkött, fläsk eller något annat typ av kött och är smaksatt med salt, peppar och paprika. Det går perfekt att koka eller grilla den här korven. Såklart passar en kall öl till korven och självklart får man heller inte glömma senapen i och med att det är så otroligt gott till olika typer av korvar. Åker man runt i Europa så kommer nog de flesta människorna säga att Tyskland har de bästa korvarna i Europa, om inte möjligtvis i hela världen.