Chark-Catering

Catering är ett bekvämt sätt att ordna middag till ett större sällskap. En arbetsgivare kan t.ex. erbjuda sina anställda ett julbord via Västerås Catering. Vi på Bromma Charkfabriksbod kan med glädje konstatera att våra produkter gör sig väldigt bra som en dela i en julbords-catering! Vi tillverkar korvar och syltor som avnjuts av tusentals personer varje juletid.

Fördelarna med catering

Catering är något som är mycket populärt både bland företag och privatpersoner att använda sig av. Det handlar bland annat om att man vid olika typer av tillställningar låter ett företag sköta själva tillagningen samt serveringen av maten. Detta kan till exempel handla om tillställningar som privatfester, företagsfester, bröllop, minnesstunder, födelsedagsfester, och så vidare. Beroende på vilken typ av catering man använder sig av kan man då antingen få färdiglagad mat levererad, samt servitörer som dukar upp borden och serverar maten. Ett annat alternativ är att både kocken och servitörerna kommer till den plats där tillställningen ska hållas med samtliga råvaror som behövs, och att kocken sedan där tillagar maten samtidigt som servitörerna dukar upp borden och sedan serverar maten när den är klar.

Fördelarna med detta är att det gör det betydligt enklare för den som vill arrangera en stor tillställning. På så sätt slipper man nämligen själv ansvara för saker som bokning av lokal, inköp av råvaror, tillagning av maten, samt serveringen av denna. Det blir därför betydligt smidigare och enklare att anordna en stor tillställning, och man kan då göra detta utan att behöva lägga ner alltför mycket jobb.

All catering behöver dock inte se ut så här, utan även hemkörning av mat, matvagnar på en allmän tillställning, eller en hemsida som erbjuder hemkörning för ett antal olika restauranger räknas som en typ av catering. Detta är alltså ett bredare begrepp många kanske tror.

Det finns också olika namn för vissa av dessa cateringtyper. Mat som serveras från ett fordon kallas för mobil catering, och catering på olika tillställningar kallas för evenemangscatering. Det finns ett stort antal olika företag som erbjuder olika typer av catering, och detta är på så vis en stor bransch som de flesta kanske inte är speciellt medvetna om. Ska man anordna en stor tillställning och behöver catering är det därför bara att göra en internetsökning, så kommer det att komma upp en mängd olika företag som erbjuder olika typer av denna tjänst.